- 1 liter tej
- 3 evőkanál méz
- 1 teáskanál sütőpor
- fahéj
- 2-3 kocka Milka csokoládé
- 3 evőkanál kakaó
- másfél evőkanál cukor
- kis víz
- diónyi vaj
A receptet eredetileg Renja blogján olvastam. Gondoltam kipróbálom. Kicsit átvariáltam, feldobtam egy kis csokiöntettel és fahéjjal. A végeredmény egy ízletes, krémes, csokis finomság lett.
Első lépésként a tejet a mézzel és a sütőporral együtt feltettem közepes lángon rotyogni. Folyamatos kavargatás mellett több, mint másfél óra alatt sűrűsödött be. A tej fele addigra elpárolgott a lábosból, és a helyén sűrű krém maradt. Üvegpoharakba öntöttem a tej-massza felét, a másik felét visszatettem a tűzre és néhány kocka Milka csokit dobtam bele. A csoki pillanatok alatt elolvadt. A sima tejkrémet megszórtam egy kis fahéjjal, majd ráöntöttem a csoki masszát. Gőz fölött a kakaót és cukrot kis vízzel jól elkevertem, majd csomómentesre kavartam. A tűzről lehúzva beletettem a vajat és hagytam elolvadni. Majd a tejkrém tetejére öntöttem. Nemcsak mutatós, de nagyon finom desszert kerekedett belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése