Felhasználtam hozzá:
- 60 dkg lisztet
- 2 tojást + tojássárgáját a kenegetéshez
- 16 dkg vajat
- 1 kk sütőport
- 1/2 ek sót
- 3 dl tejfölt
- 30 dkg sajtot
Elkészítés:
- a lisztet, a sót és a sütőport elkeverjük
- hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk
- majd a tojással és tejföllel jól összegyúrjuk
- lefedve hideg helyen pihenni hagyjuk kb. 1 órán át
- lisztezett nyújtódeszkán kb. fél centi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk egy forma segítségével
- sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük tojássárgájával és megszórjuk sajttal
- 180 fokon aranybarnára sütjük
Javaslat:
Vigyázat! Ellenállhatatlanul sajtos és finom, nem lehet abbahagyni az evést.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése