Hozzávalók:
- 170 g sótlan mogyoró
- 170 g tejcsoki vagy kakaópor
- 17 dkg cukrozott sűrített tej
- 17 dkg vaj
- cukor (ízlés szerint)
- víz (a kakaós verzióhoz több)
Eredetileg tejcsokiból készült volna, de aztán a gazdaságosabb verziónál kötöttem ki. De mindent csak szép sorjában.
Először is a mogyorót ledaráltam, hogy ne egész darabokban keverjem hozzá. A kakaót a sűrített tejjel gőz felett elkezdtem olvasztani. Vizet, cukrot is adtam hozzá, így azért egyszerűbb volt krémszerűvé varázsolni. Hozzáadtam a mogyorót is, majd a legvégén a vajat is elkevertem benne. Majd üvegbe öntöttem, hűtőbe tettem, és azóta szép lassan kanalazgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése