Elkészítése:
- Alaplevet készítünk vízből és a leveskockákból. Vagy húsleves alapot használunk.
- A paprikát megmossuk és felkockázzuk. A krumplit hámozzuk meg és szintén vágjuk kockára, majd a paprikával együtt főzzük bele a levesalapunkba.
- A hagymát apró kockára vágjuk és kis olajon pirítsuk meg, majd szórjuk meg a liszttel és így pirítsuk még tovább, ezt követően adjuk a levesünkhöz és és főzzük tovább még 10 percig.
- A tojás sárgáját keverjük el egy kis forró levessel és a ketchuppal, majd öntsük a fazékba.
- Hagyjuk még kicsit bugyogni.
- Együk meg.
Hozzávalók:
- 3 l víz
- 50 dkg kápia paprika
- 2-3 közepes krumpli
- 1 hagyma
- 1 ek liszt
- 2 tojás sárgája
- 3 ek ketchup
- 3 leveskocka (ízlés szerint)
- csipet bors
- 2 ek olaj
- vegeta
- ízlés szerint petrezselyemzöld (elhagyható)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése