Utóbbi időben elég gyakran készítettem különféle leveseket. Ezúttal a kukoricából készült levessel kísérleteztem.
Elkészítése:
- a hagymát megpucolom és apró kockákra vágom
- a vajat és az olajat felmelegítem és a hagymát megdinsztelem
- hozzáadom a konzerv kukoricát (a leve nélkül) és felöntöm vízzel
- kb 15-20 percig főzöm, majd hozzáöntöm a tejszínt és botmixerrel krémes állagúra pépesítem
- legvégén vegetával, borssal ízesítem
Hozzávalók:
- 50 dkg kukorica (konzerv)
- 2 nagyobb vöröshagyma
- 1 ek olaj
- 1 ek vaj
- 2 l víz
- 2 dl tejszín
- vegeta
- bors
Gyors, könnyű, nyári leves. Hidegen is fogyasztható, de különben is érdemes a hűtőben tárolni, mert a melegben könnyen megromlik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése