Már a nyers massza nagyon finom volt, önmagában kész édesség. Az igazat megvallva emiatt az elején voltak is kétségeim, hogy ehető lesz-e majd a végeredmény, de mint utóbb kiderült, alaptalan félelem volt, ugyanis tökéletes pite kerekedett belőle. És akkor jöjjön a lényeg:
Hozzávalók:
- barack befőtt (felkockázva/félbe vágva, mag nélkül)
- 13 dkg liszt
- 13 dkg cukor
- fél csomag sütőpor
- fél kávéskanál szódabikarbóna
- 15 dkg vaj
- 2 tojás
- 1 ek kakaópor (cukrozatlan)
A kivajazott, lisztezett piteforma aljára elrendeztem a barackdarabokat. A lisztet összekevertem a sütőporral és a szódabikarbónával, a vajat pedig a tojással, a cukorral és a kakaóval habosra kevertem. Ehhez adagoltam hozzá a sütőporos-szódabikarbónás lisztet és alaposan összekutyultam. A massza sűrű lett és krémszerű, de a sütőbe kerülve összeállt kerek egésszé.
A barackokat óvatosan betakartam a krémmel, úgy, hogy mindenhova jusson belőle. Előmelegített sütőben 220 fokon kb 20 perc alatt elkészült. A sütési idő felénél letakartam alufóliával, hogy a teteje ne égjen meg, de a belseje tovább süljön. A sütési idő lejártával egy szép aranybarnára pirult süti illatozott a piteformában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése