A különlegessége, hogy nem kell tej a tésztájába. Mi a húst is kihúztuk a listáról (azért mégis diétázunk). De nem is hiányzott róla, úgy volt jó és tökéletes, ahogy volt, az utolsó morzsáig.
Hogyan készül:
- a liszt közepébe gödröt vájok, ebbe öntöm a langyos vízben elkevert élesztőt, ezt jól összegyúrom, kell hozzá egy kis olaj , és ha ezt is eldolgoztuk, vastagon lisztezett deszkán (annyi liszttel, amennyit még felvesz) jó erős mozdulatokkal dagasztom
- szobahőmérsékleten egy órán keresztül pihen a tészta (és a kezünk is)
- ismét jól megdagasztom, és még egy fél órára ücsöröghet a tálban
- majd kb. fél cm vastagságúra nyújtom (kézzel, így lesz finom a tésztája) , és egy vékonyan kiolajozott tepsire teszem
- majd jöhet rá a paradicsomos szósz, a brokkoli, kukorica és rengeteg sajt
- 20 perc alatt elkészül előmelegített sütőben
A paradicsomos szószt házilag csaptuk össze, kis hagymát pirítottam, rádobtam a felszeletelt paradicsomokat és jó szószosra főztem, ízesítettem petrezselyemmel, sóval, borssal. A ketchup-ös rétegre került ez a fűszeres paradicsomszósz, majd erre pakoltuk a brokkolit, kukoricát és a reszelt sajtot.
Ha elkészül, vigyázni kell, mert irdatlan mennyiséget lehet fogyasztani belőle.
Hozzávalók:
- fél kg liszt
- 4 dl langyos víz (az élesztőhöz)
- egy tasak instant élesztő
- 3 ek. olaj (meg amennyi a tepsihez kell)
- a feltétet már mindenki saját maga ízlése szerint alakíthatja, mi ketchup-öt, paradicsomot, hagymát, brokkolit, konzerv kukoricát és sok-sok sajtot használtunk
- meg egy kis só, bors sem árt, vagy akár petrezselyem, bazsalikom
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése