Nekiláttam az előkészületeknek, krumplit pucoltam, zöldséget aprítottam. Míg a krumpli főtt, a zöldségeket felszeleteltem. Hagymából egy nagyobb és egy kisebb fejet szeleteltem fel vékonyan, egy közepes kaliforniai paprikát, 3 paradicsomot is odakészítettem, ezenkívül még répából és petrezselyemből is használtam 1-1 darabot.
A hagymát fél ek. vajon elkezdtem pirítani, majd hozzáadtam fokozatosan a paprikát, aztán a répát és petrezselymet is. Mikor már puhulni kezdett, rápakoltam a paradicsomot is, és hagytam, hogy jól rotyogjon a paradicsomlében a zöldségragu. A diót is rögtön a paradicsom után belekevertem. Mikor már elfőtte az összes levét, sóval, borssal és petrezselyemzölddel ízesítettem, és egy csipet cukrot is rászórtam, hogy az ízek jobban érvényesüljenek.
A főtt krumpli és a kissé fűszeres diós zöldség, bár elsőre lehet furán hangzik, de remek páros. És nagyon, nagyon finom így együtt. A zöldségragu akár külön, például húsok mellé is passzol, akár külön köretként is megállja a helyét.. De ha zöldséges diétán vagy, akkor főtt krumplival telitalálat.
és ebből is duplán szedtem, szóval bizonyítom, hogy jó volt:)) de olyan mmmm szőlőset úgy ennék holnap..:)
VálaszTörlésCsücsköm, szíves örömest készítek neked olyan mmm szőlőset. :)
VálaszTörlés