És eljött a megfelelő pillanat is, minden alapanyag volt otthon, így hát nekiálltam egy jót főzni.
Köret:
- két kis fej hagymát, fél kg krumplit, 4 közepes paradicsomot és ízlés szerint bazsalikomot használok
- a paradicsomot késsel meghámozom, vagy nagyon jó kis trükk, ha forró vízbe dobjuk pár percre, utána meg hideg vízbe, akkor leugrik a héja szinte magától is
- a krumplit és a hagymát megpucolom és vékony szeletekre vágom
- a friss bazsalikomot összeaprítom (de igazából egészben is teljesen jó)
- mindent egy edénybe dobok és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, kis sót teszek hozzá és puhára főzöm
- ha minden alkotóeleme elnyerte a megfelelő puhaságot, villával (vagy botmixerrel) még átnyomkodom
Feltét:
- a gombát megpucolom, megmosom és felszeletelem
- hagymát felteszek kis olajon pirulni, majd kisvártatva a gombát is hozzáadom
- mikor már megpuhult, sót, borsot szórok rá és kevés vörösborral is felöntöm
A bazsalikomos-paradicsomos krumpli most is sikert aratott, de a vörösboros gombaragu is elnyerte méltó jutalmát. Mind az utolsó falásig eltüntettük, sőt még kevésnek is bizonyult.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése