Picit időigényes, és figyelni kell minden apró részletre, de a végeredmény tuti siker. És hogy ne merüljön feledésbe az elkészítési mód sem, leírom.
A leves:
- 60 dkg gomba
- 4 db sárgarépa
- 2 darab petrezselyem
- 2 kisebb vöröshagyma
- só
- vegeta
- őrölt bors
- petrezselyem zöld
- 1 kis paprika
- egy fél paradicsom
- 1 ek liszt
- olaj
- pirospaprika
- 3 ek tejföl
- A gombát, sárgarépát, petrezselymet megtisztítom és feldarabolom. A gombát lehet vékony szeletekre vágni, de kisebb darabokban is jó, a lényeg, hogy jó sok gomba legyen. Egy edénybe olajat öntök, felmelegítem és rádobom a zöldségeket, hagyom pár percig párolódni, majd a gombát is hozzáadom és még pár percig párolom.Közben megszórom ételízesítővel, pirospaprikával és apróra vágott petrezselyemzölddel. Felöntöm vízzel, hozzáadom a hagymát, a paprikát, a paradicsomot és puhára főzöm (egy egész hagymát, egy nagyobb szelet paprikát és egy fél paradicsomot félbe vágva).Ha minden megpuhult, kiszedni belőle a paradicsomot, hagymát és paprikát, majd megszórni még kis petrezselyemzölddel. Egy evőkanál lisztet elkeverek három evőkanál tejföllel és egy kis levest is hozzákeverek, majd állandó kevergetés mellett a levesbe csorgatom.Felforralom és beleszaggatom a galuskát. Addig főzöm még, amíg a galuskák feljönnek a leves tetejére.
Petrezselymes vajgaluska:
- 5 dkg vaj
- 1 tojás
- só
- petrezselyemzöld
- 1 ek liszt
- A vajat kicsit felolvasztom, majd hagyom kihűlni. Ezután hozzákeverem a tojást, sót és az apróra vágott petrezselyemzöldet és annyi lisztet, hogy galuska tésztát kapjunk. Jól összekeverem és teáskanállal a levesbe szaggatom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése