- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 3-4 cikk fokhagyma
- 4 nagyobb paradicsom
- vegeta
- olaj
- petrezselyemzöld
- bazsalikom
- 1-2 ek főzőtejszín
A paradicsomokat kis darabokra vágom, a héját is leszedem. Kis olajon az apróra vágott hagymát és fokhagymát megpirítom. A paradicsomot is hozzáadom és pár percig hagyom párolódni. Megszórom ételízesítővel, petrezselyemzölddel és bazsalikommal, majd felöntöm vízzel. Ha szükséges, még ételízesítővel ízesítem. Addig főzöm, amíg a paradicsom húsa meg nem puhul, mielőtt a leves felforrna, hozzáadom a tejszínt is.
Botmixerrel összepürésítem, pirítós kockával vagy reszelt sajttal tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése