Kellett hozzá:
- 40 dkg burgonya
- 1 répa
- 1 petrezselyem
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 paradicsom
- petrezselyemzöld
- só
a rántáshoz:
- 1 ek liszt
- 1,5 ek olaj
- 1 kk pirospaprika
A krumplit és a zöldségeket megpucoltam és felkockáztam. Egy lábasba tettem, annyi vizet öntöttem rá, hogy bőven ellepje, egészben beletesszük a hagymát és a paradicsomot és ízesítjük.
Amikor a zöldségek majdnem megpuhultak, hozzáadjuk a rántást a leveshez. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet is és összeforraljuk. Vajgaluskát is készítettem hozzá, az elkészítéséről bővebb infót itt olvashatsz. Tálaláskor egy kis tejföllel is megbolondítható, krémesebb lesz tőle, de tejföl nélkül is nagyon nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése