A sok leves után kell egy kis tömény kaja is. És különleges ételt szerettem volna összedobni, mert éppen azt ünnepeltük, hogy ismét van munkahelyem.
A nevével ellentétben nem bonyolult az elkészítése. De tényleg. Persze sok hozzávaló kell bele, de a végeredmény érdekében érdemes belevágni.
Elkészítés:
Hozzávalók:
A nevével ellentétben nem bonyolult az elkészítése. De tényleg. Persze sok hozzávaló kell bele, de a végeredmény érdekében érdemes belevágni.
Elkészítés:
- A krumplit hagyományos módon feltesszük főni, mikor már puha, akkor leszűrjük és hozzáadjuk a borsót, majd megszórjuk ízlés szerint vegetával.
- Kis vajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a megtisztított és felszeletelt gombát.
- Három-négy paradicsomot felszeletelünk és azt is hozzáadjuk pár perc után és puhára főzzük.
- Megszórjuk vegetával, és kis borssal fűszerezzük. Megvárjuk, amíg az összes leve elfő (a paradicsomnak köszönhetően lesz leve bőven).
- Ha a gomba teljesen megpuhult, akkor megszórjuk pirospaprikával és felöntjük tejszínnel, majd tovább főzzük, amíg nem marad egy csepp leve sem.
Hozzávalók:
- fél kg krumpli
- vaj
- tej
- fél üveg konzerv zöldborsó (vagy megmaradt párolt zöldborsó)
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- egy fél kg gomba
- 3-4 paradicsom
- kb 1 dl habtejszín (vagy főzőtejszín)
- 1 csapott ek pirospaprika
- vegeta ízlés szerint
- bors
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése