Az elkészítése nem egy nagy kunszt, és jutalmunk egy jó kis gőzölgő krémleves. Természetesen a gomba elhagyható, de én ezt csak plusz adalékként főztem bele.
Jöjjön hát az elkészítése, lépésről-lépésre:
- a vajat felolvasztjuk majd a lisztet picit megpirítjuk rajta (én ezután adtam hozzá a gombaszeleteket)
- hozzáadjuk a sajtot és felöntjük a húslevessel, ügyelve arra, hogy a leves meleg legyen, különben a sajt kicsapódik
- lassú tűzön kb 10 percig forraljuk, majd a felvert tojássárgáját állandó kevergetés mellett hozzáadjuk (a tojássárgája is kicsapódik, ezért figyeljünk arra, hogy a leves ne forrjon)
- sózzuk, borsozzuk és az apróra vágott petrezselyemzöldet is hozzáadjuk
- botmixerrel pépesítjük és pirított kenyérkockával tálaljuk
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 l húsleves (kockából)
- 3 tojássárgája
- só
- bors
- petrezselyemzöld
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése