Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csapott ek pirospaprika
- 1 púpos ek liszt
- 1 dl rizs
- olaj
- só
- bors
A hagymát felkockázzuk, és kis olajon megdinszteljük. A fokhagymát összetörve rádobjuk a hagymára, majd megszórjuk egy kis sóval. Levesszük a tűzről, majd megszórjuk a pirospaprikával, átkeverjük és visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a lisztet, kicsit átpirítjuk és felengedjük 2 liter vízzel. Megsózzuk, borsozzuk és friss petrezselyemzöldet adunk hozzá. Felforraljuk. Ezután beleöntjük a rizst is és puhára főzzük. A leves íze körülbelül megegyezik a tojáslevesével. Bár még nem készítettem tojáslevest, azt hiszem ezután már pikk-pakk összedobnám.
Sosem ettem még rizslevest, így nem tudtam mi lesz a végeredmény, de szerencsére nagyon jól sikerült. És még a piacra sem kellett elugranom zöldségért.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése