2013. január 6., vasárnap

Francia hagymaleves

A változatosság kedvéért ismét egy leves. Hagymalevest eddig csak anyóspajtás jóvoltából ehettem, ugyanis Erdélyben nem kóstoltam korábban. Pedig az elkészítése pofonegyszerű, a sorrendet kell csak betartani és mindenből a megfelelő mennyiséget odatenni.


Az elkészítés menete:

  • a hagymát meghámozzuk és felszeleteljük
  • vajon üvegesre pároljuk és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, beleteszünk két leveskockát (vagy húslevesalappal dolgozunk)
  • sót és borsot is adunk hozzá ízlés szerint
  • a legvégén keverjük a levesbe a tejszínt
  • reszelt sajttal és friss pirítóssal tálaljuk (sajt a tányér aljára, rá a leves és a tetejére pirítós kockák)

Hozzávalók:
  • fél kg hagyma
  • fél liter víz 
  • két leveskocka
  • 3 dl tejszín
  • bors
  • reszelt sajt
  • pirítós kenyér

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése