2013. február 4., hétfő

Almás - sajtos csirkefalatok krumplipürével

Almás csirkét már többféleképpen készítettem, ez az egyik legegyszerűbb verziója. Nem kell hozzá csak hagyma, csirkemellfilé, alma és sajt. Na meg persze egy kis só meg bors.
Egy tepsibe olajat öntünk (kb egy ujjnyi elég is), a hagymát felszeletelve a tepsibe tesszük, erre jöhet a felkockázott csirkehús. Mielőtt a következő réteget rápakolnánk, ha előtte nem fúszereztük be a húst, akkor itt az idő sózni, borsozni. a fúszerezés után jöhet egy réteg szeletelt alma.
Alufóliával letakarjuk és 20-30 percig betesszük párolódni. Majd levesszük a fóliát, átforgatjuk és enyhén barnára sütjük a husit. Mielőtt kivennénk, bőségesen megszórjuk sajttal és hagyjuk, hogy a sajt jól ráolvadjon.
Közben krumplipürét készítünk hozzá, ez lesz a köret. Én ez alkalommal párolt lila káposztát is készítettem hozzá, már csak azért is mert kevés lett a krumpli és volt egy önfeláldozó lila káposzta az asztalon.
Ha gyors, de finom vacsit szeretnél összedobni, akkor ezt csak ajánlani tudom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése