2013. március 21., csütörtök

Töltött burgonya golyók

Avagy burgonya krokett, felspékelve, ahogy én készítem.

Kezdő lépésként a krumplit felvágjuk és sós vízben feltesszük főni. Amíg a krumpli kellőképpen megpuhul, el(ő)készíthetjük a hozzávalókat.
Én ezúttal három különböző alapanyaggal tuningoltam fel a kroketteket, így különböző ízvilágokkal kísérleteztem:

  1.  diós - petrezselymes: a petrezselymet felaprítottam és a dióbelet is apró darabokra vagdostam hozzá
  2. pikáns zöldborsós: zöldborsókonzerv egy részét pépesítettem, a borsószemeket villával szétnyomkodtam, majd őrölt borssal megszórtam
  3. pirított hagymás: előzőleg kis olajon enyhén megpirítottam a felszeletelt hagymát 

A főtt krumplit három részre osztottam, összetörtem, kis vajat adtam hozzá, két egész tojást, majd annyi lisztet, hogy gyúrható (tészta szerű) masszát kaptam. Hozzákevertem adagonként az alapanyagokat, ízesítettem sóval, ahol még szükség volt, és golyókat gyúrtam belőle. Felhevített olajon aranybarnára sütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése