2013. március 27., szerda

Tejszínes zöldséges tészta

Francia hagymalevest készítettem a minap (a receptet ide kattintva találod), és megmaradt egy kis főzőtejszín. Mivel valamilyen főételt is terveztem főzni, ezért végül a zöldséges tésztára tettem le a voksomat. Na jó, az én drága menyasszonyom is segített a döntésben (egy kicsit).
Az elkészítés pofonegyszerű, a tésztát kifőzzük, annak rendje és módja szerint olajos, sós vízben. Majd leszűrjük és félretesszük.
A zöldség lehet mirelit zöldségkeverék, de idény és ízlés szerint bármi. Fontos, hogy kis vajon (olajon) puhára pároljuk, a fűszerezés is szabadon választható, só és egy kis bors mindenképp kell rá.
Ha a zöldség is elkészült, nyakon öntjük 1-2 deci tejszínnel és hozzákeverjük a tésztát is. És máris lehet fogyasztani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése