2013. február 2., szombat

Tuti sajtos süti

Egy újabb próbálkozást tettem a sajtos süti készítés terén. És azt hiszem, helyes döntés volt. Bizonyítja ezt az is, hogy szó szerint elkapkodták.

Felhasználtam hozzá:
  • 60 dkg lisztet
  • 2 tojást + tojássárgáját a kenegetéshez
  • 16 dkg vajat
  • 1 kk sütőport
  • 1/2 ek sót
  • 3 dl tejfölt
  • 30 dkg sajtot 

Elkészítés:
  • a lisztet, a sót és a sütőport elkeverjük
  • hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk
  •  majd a tojással és tejföllel jól összegyúrjuk
  • lefedve hideg helyen pihenni hagyjuk kb. 1 órán át
  • lisztezett nyújtódeszkán kb. fél centi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk egy forma segítségével
  • sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük tojássárgájával és megszórjuk sajttal
  • 180 fokon aranybarnára sütjük

Javaslat:

Vigyázat!  Ellenállhatatlanul sajtos és finom, nem lehet abbahagyni az evést.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése