2013. április 25., csütörtök

Saláta főtt krumpliból

Én csak maradék-salátaként emlegetem. Hűen a nevéhez megmaradt alapanyagokból készítettem.
Először is ott volt az ebédről megmaradt főtt krumpli. Ez adta az ötletet, ami időközben valami teljesen más lett. Orosz salátát szeretettem volna összedobni, de mint kiderült, több alapanyag is hiányzik, így ez a terv ugrott. De körülnéztem és összeszedtem a salátám további összetevőit:
  • paradicsomot
  • savanyú uborkát
  • retket
  • almát
  • céklát
  • a mártáshoz tejfölt, mustárt és majonézt
Az alapanyagokat felkockáztam, egy nagy tálba tettem, és elkészítettem az öntetet is hozzá. Kb két-három evőkanálnyi tejfölhöz adtam 1-1 evőkanálnyi mustárt és majonézt (ez az alapmértékegység, a saláta mennyiségétől függően kell növelni az adagokat).
Jól összekevertem, majd megszórtam sóval, borssal. Összeérni nem volt ideje, mert meg is ettük azon nyomban (miután lefotóztam).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése