2013. június 5., szerda

Paradicsomos - tejszínes gomba zöldborsós krumplipürével

A sok leves után kell egy kis tömény kaja is. És különleges ételt szerettem volna összedobni, mert éppen azt ünnepeltük, hogy ismét van munkahelyem.
A nevével ellentétben nem bonyolult az elkészítése. De tényleg. Persze sok hozzávaló kell bele, de a végeredmény érdekében érdemes belevágni.


Elkészítés:


  • A krumplit hagyományos módon feltesszük főni, mikor már puha, akkor leszűrjük és hozzáadjuk a borsót, majd megszórjuk ízlés szerint vegetával.
  • Kis vajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a megtisztított és felszeletelt gombát.
  • Három-négy paradicsomot felszeletelünk és azt is hozzáadjuk pár perc után és puhára főzzük.
  • Megszórjuk vegetával, és kis borssal fűszerezzük. Megvárjuk, amíg az összes leve elfő (a paradicsomnak köszönhetően lesz leve bőven).
  • Ha a gomba teljesen megpuhult, akkor megszórjuk pirospaprikával és felöntjük tejszínnel, majd tovább főzzük, amíg nem marad egy csepp leve sem. 



Hozzávalók:

  • fél kg krumpli
  • vaj
  • tej
  • fél üveg konzerv zöldborsó (vagy megmaradt párolt zöldborsó)
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • egy fél kg gomba
  • 3-4 paradicsom
  • kb 1 dl habtejszín (vagy főzőtejszín)
  • 1 csapott ek pirospaprika
  • vegeta ízlés szerint
  • bors

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése