A sok leves után kell egy kis tömény kaja is. És különleges ételt szerettem volna összedobni, mert éppen azt ünnepeltük, hogy ismét van munkahelyem.A nevével ellentétben nem bonyolult az elkészítése. De tényleg. Persze sok hozzávaló kell bele, de a végeredmény érdekében érdemes belevágni.
Elkészítés:
- A krumplit hagyományos módon feltesszük főni, mikor már puha, akkor leszűrjük és hozzáadjuk a borsót, majd megszórjuk ízlés szerint vegetával.
- Kis vajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a megtisztított és felszeletelt gombát.
- Három-négy paradicsomot felszeletelünk és azt is hozzáadjuk pár perc után és puhára főzzük.
- Megszórjuk vegetával, és kis borssal fűszerezzük. Megvárjuk, amíg az összes leve elfő (a paradicsomnak köszönhetően lesz leve bőven).
- Ha a gomba teljesen megpuhult, akkor megszórjuk pirospaprikával és felöntjük tejszínnel, majd tovább főzzük, amíg nem marad egy csepp leve sem.
Hozzávalók:
- fél kg krumpli
- vaj
- tej
- fél üveg konzerv zöldborsó (vagy megmaradt párolt zöldborsó)
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- egy fél kg gomba
- 3-4 paradicsom
- kb 1 dl habtejszín (vagy főzőtejszín)
- 1 csapott ek pirospaprika
- vegeta ízlés szerint
- bors
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése