2013. június 1., szombat

Rizsleves

Továbbra is rá vagyok kattanva a levesekre. Ahhoz képest, hogy sokáig nem mertem nekiállni a levesfőzésnek, most már egész jól megy. És rengeteg levest főztem az elmúlt időszakban. Ezúttal egy olyan levest mutatok be, ami az alacsony költségvetés jó példája. Ha éppen semmi főzésre alkalmas nincs otthon, nem kell egyből leszaladni hozzávalókért, lehet ízletes levest főzni néhány rizsszemből is.


Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma 
  • 1 csapott ek pirospaprika
  • 1 púpos ek liszt
  • 1 dl rizs
  • olaj
  • bors


A hagymát felkockázzuk, és kis olajon megdinszteljük. A fokhagymát összetörve rádobjuk a hagymára, majd megszórjuk egy kis sóval. Levesszük a tűzről, majd megszórjuk a pirospaprikával, átkeverjük és visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a lisztet, kicsit átpirítjuk és felengedjük 2 liter vízzel. Megsózzuk, borsozzuk és friss petrezselyemzöldet adunk hozzá. Felforraljuk. Ezután beleöntjük a rizst is és puhára főzzük. A leves íze körülbelül megegyezik a tojáslevesével. Bár még nem készítettem tojáslevest, azt hiszem ezután már pikk-pakk összedobnám.
Sosem ettem még rizslevest, így nem tudtam mi lesz a végeredmény, de szerencsére nagyon jól sikerült. És még a piacra sem kellett elugranom zöldségért. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése