2013. december 2., hétfő

Tárkonyos-tejszínes csirkeragu leves

Az utóbbi időben eléggé elhanyagoltam a receptek megörökítését. Pedig főzőcskéztem ez idő alatt is, csak nem sok időm maradt, hogy le is jegyezzem és lefotózzam.
De most ismét itt vagyok, egy újabb finom fogással, mely kiváló egy adventi ebéd vagy egy karácsonyi vacsora alkalmából is.

Hozzávalók:

  • 3-4 csirkemell filé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • leveszöldség (répa, fehérrépa, zeller, karalábé)
  • 2 dl tej
  • 1 kk mustár
  • 1/2 l tejszín
  • olaj
  • tárkony
  • só, bors ízlés szerint
  • pár csepp citromlé
Fazékban felmelegítünk egy kis olajat, a hagymát üvegesre pároljuk benne. Hozzáadjuk a felkockázott csirkehúst és fűszerezzük, majd ha már majdnem puha a hús, hozzáadjuk a zöldségeket és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Összefőzzük a hozzávalókat, miközben a mustárt és a fokhagymát a leveshez keverjük. 
Ha minden kellőképpen megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt és fűszerezzük még amennyiben szükséges. Mielőtt lezárjuk, pár csepp citromlevet elkeverünk a levesben. 

És ha már szó volt az adventről, alább látható az idei adventi koszorúnk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése