2013. augusztus 26., hétfő

Chilis - mézes csirkefalatok kínai módra

Kedvesem egyik kedvence a kínai éttermekből ismert szezámmagos-chilis csirkegolyó. Szezámmag hiányában csak chilis-mézes csirkefalatok kerültek terítékre, de így is nagyon finom volt.
Adódott néhány vicces fordulat főzés során, például amikor felfedeztem, hogy nincs szezámmag. És méz sem. De megoldottam a problémát úgy, hogy cukorszirupot főztem és méz helyett azt kevertem a mázhoz.
Maga az étel elkészítése nem túl bonyolult, nem kellenek hozzá mágikus hozzávalók sem, kicsit pepecselős, de a végeredmény, na meg menyasszonyom elégedettsége kárpótolt a fáradozásomért.


Hogyan készül? 
  1. A csirkehúst előkészítjük, ami annyit tesz, hogy amennyiben fagyasztóból kapjuk elő, akkor olvasszuk ki, a felesleget varázsoljuk le róla és kedvünk szerint formázhatjuk, darabolhatjuk. Én felkockáztam.
  2. A lisztet keverjük össze a keményítővel, a tojással, olajjal, sütőporral és vízzel. Palacsintatésztához hasonló masszát kapunk, és beleforgatjuk a husit. 
  3. Elkészítjük a mázat is.
  4. A húst bő olajban aranybarnára sütjük.
  5. Amint kivesszük a húst az olajból, egyből beleforgatjuk a mázba.

Hozzávalók: 
  • a "bundához"
    • 6 ek liszt
    • 3 ek étkezési keményítő
    • 1 ek olaj
    • 1 egész tojás
    • 1 egész csirkemell
    • kis víz (kb 1,5 dl)
    •  1 és fél tk sütőpor
  • a mázhoz
    • ketchup
    • chili
    • méz
    • (szezámmag)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése