2013. augusztus 22., csütörtök

Paprikaleves

A piaci bevásárlás során többek közt rengeteg paprikával megrakódva érkeztek haza anyósék a minap, én meg elhatároztam, hogy levest főzök belőlük (mármint a paprikákból). És el is készült. Egyből 4 liternyi. Mondanom sem kell, hogy elfogyott. Mert könnyű és finom. De nem Danone.


Elkészítése:
  1. Alaplevet készítünk vízből és a leveskockákból. Vagy húsleves alapot használunk. 
  2. A paprikát megmossuk és felkockázzuk. A krumplit hámozzuk meg és szintén vágjuk kockára, majd a paprikával együtt főzzük bele a levesalapunkba.
  3. A hagymát apró kockára vágjuk és kis olajon pirítsuk meg, majd szórjuk meg a liszttel és így pirítsuk még tovább, ezt követően adjuk a levesünkhöz és és főzzük tovább még 10 percig.
  4. A tojás sárgáját keverjük el egy kis forró levessel és a ketchuppal, majd öntsük a fazékba.
  5. Hagyjuk még kicsit bugyogni.
  6. Együk meg.


Hozzávalók:
  • 3 l víz
  • 50 dkg kápia paprika
  • 2-3 közepes krumpli
  • 1 hagyma
  • 1 ek liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 3 ek ketchup
  • 3 leveskocka (ízlés szerint)
  • csipet bors
  • 2 ek olaj
  • vegeta
  • ízlés szerint petrezselyemzöld (elhagyható)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése