2016. július 3., vasárnap

Olasz bableves

Szokás szerint gyorsan kellett alkotnom valamit az épp otthon fellelhető hozzávalókból.
A nagy melegre való tekintettel természetesen a leves mellett döntöttem. Egy egyszerű, könnyed olasz bableves lett a végredemény. 



Amit felhasználtam hozzá: 
• két közepes répa
• két doboz babkonzerv
• két leveskocka
• oregánó
• bazsalikom
• petrezselyem
• 1/2 vöröshagyma
• 1 ek olaj

Az olajon megpirítottam az apróra felvágott hagymát, a durvára felvágott répát, pár perc múlva a két konzerv tartalmát is rázúdítottam. Felöntöttem vízzel, hozzáadtam a leveslockát és a fűszereket. Addig főztem, amíg a répa is teljesen megpuhult. 

Kánikulában hideg tejföllel ajánlott. Vagy hideg üdítővel. Jó nagy mennyiségben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése