2013. május 25., szombat

Padlizsánleves

Lehet, hogy elsőre különösen hangzik, de egy próbát megér. Én eddig főleg padlizsánkrém (a receptet itt találod) formájában vagy grillen kisütve ettem, de azt hiszem, ezt is felveszem a repertoárba.


Hozzávalók:
  • egy nagyobb fej vöröshagyma
  • egy nagyobb padlizsán
  • 1-2 ek liszt
  • 2 l víz
  • leveskocka vagy vegeta
  • két ek citromlé
  • egy tk só
  • petrezselyemzöld
  • tejföl

A hagymát apróra felkockázzuk, és kis olajon üvegesre pároljuk egy teáskanál sóval. A padlizsánt meghámozzuk, és felkockázzuk (lehetőleg inox kést használjunk, mert a fémtől feketedik). Rádobjuk a hagymára, és addig pároljuk, amíg megpuhul.  
Megszórjuk egy púpos evőkanál liszttel és két liter vízzel felengedjük. Majd ízlés szerint vegetával, sóval vagy leveskockával fűszerezzük. Kis petrezselyemzöldet is tehetünk bele, és ne felejtsük el a két evőkanálnyi citromlevet sem, ettől lesz kissé savanykás a leves.
Tálaláskor tejfölt tegyünk bele, illetve friss petrezselyemzölddel is megszórhatjuk. Laktató és könnyű, melegen ajánlom.

1 megjegyzés:

  1. finom volt, és ha kicsi szeletelt sózott hagymát eszeget mellé az ember akkor naaagyon erdélyi hangulatú:)))

    VálaszTörlés