
A bazsalikomos sikeremen felbuzdulva készítettem még aznap ebédre paradicsomos-bazsalikomos csirkét is. Kis olajon hagymát pirítottam, rádobtam a felkockázott csirkehúst, és mikor már megpuhult, rátettem a paradicsomszeleteket, a bazsalikomleveleket és kis zöldpetrezselymet is. Addig kavargattam, forgattam, amíg a leve (a paradicsomé) elfőtt, és akkor mehetett is a tányérra. Kis só, bors kell bele (legalábbis mi fűszeresen étkezünk), de ízlés szerint lehet variálni.
Estére is ezt ettünk, akkorra elfogyott a köret, így hozzáláttam és készítettem egy kis zöldbabot. Hirtelen ötlettől vezérelve a konzerv zöldbabra köménymagot és petrezselymet szórtam kísérletképpen. Annyira jól sikerült, hogy párom annak ellenére, hogy nincs oda a köménymagért, alaposan megdicsérte a főztöm. Ez nekem a legnagyobb elismerés, hisz mellette kezdtem bontogatni a szárnyaim, ami a főzést illeti, és neki köszönhetem, hogy kezdek belejönni.
mikor csinálsz megint valami finomat..?
VálaszTörlés