2012. augusztus 23., csütörtök

Ötletesen diétázzunk

Lollcsimmal belevágtunk az ominózus 90 napos diétába. Már egy hete fehérje-zöldség-szénhidrát-gyümölcs napokban gondolkodunk, és úgy néz ki, egy időre a jó kis recepteket félretehetjük, mert szinte lehetetlenség olyan kajákat összehozni, ahol valamelyik alapanyag éppen nem tilos azon a napon. Pedig ötletek folyamatosan születnek és egyidejűleg raktározódnak is el, mondván "majd ha lejár a diéta", kipróbáljuk.
Amikor elkezdtük, azt hittem, hogy ez a 90 nap a feltörekvő szakácstudományom téli álma lesz, de kiderült, hogy kategorizálva az ételeket lehet jó kis diétás fogásokat készíteni. Persze nagyobb kreativitást igényel és nincs az a nagy szabadság, hogy bármit bármivel párosíthatok, hanem bizonyos határokon belül kell kísérletezgetni.
Ráálltunk a témára és sütünk-főzünk-párolunk, és alkotunk. Mint a minap tettük, amikor a tésztáról hiányzott egy jó kis feltét, és hús, sajt szóba sem jöhetett. Mi egy frappáns kis szósszal abszolút mediterrán tésztaételt kaptunk. És még "bűnöznünk" sem kellett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése