2012. október 19., péntek

Bazsalikomos krumpli vörösboros gombaraguval

A bazsalikomos krumpliról korábban írtam már itt, de akkor a kisfiamnak készült babakajaként. Nemrég eszembe jutott, hogy mennyire finom is volt, és hogy magunknak is elkészíthetnénk.
És eljött a megfelelő pillanat is, minden alapanyag volt otthon, így hát nekiálltam egy jót főzni.


Köret:
  • két kis fej hagymát, fél kg krumplit, 4 közepes paradicsomot és ízlés szerint bazsalikomot használok
  • a paradicsomot késsel meghámozom, vagy nagyon jó kis trükk, ha forró vízbe dobjuk pár percre, utána meg hideg vízbe, akkor leugrik a héja szinte magától is
  • a krumplit és a hagymát megpucolom és vékony szeletekre vágom
  • a friss bazsalikomot összeaprítom (de igazából egészben is teljesen jó)
  • mindent egy edénybe dobok és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, kis sót teszek hozzá és puhára főzöm
  • ha minden alkotóeleme elnyerte a megfelelő puhaságot, villával (vagy botmixerrel) még átnyomkodom

Feltét:
  • a gombát megpucolom, megmosom és felszeletelem
  • hagymát felteszek kis olajon pirulni, majd kisvártatva a gombát is hozzáadom
  • mikor már megpuhult, sót, borsot szórok rá és kevés vörösborral is felöntöm

A bazsalikomos-paradicsomos krumpli most is sikert aratott, de a vörösboros gombaragu is elnyerte méltó jutalmát. Mind az utolsó falásig eltüntettük, sőt még kevésnek is bizonyult. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése