2012. november 26., hétfő

Olasz omlett

A receptet Hegyi Barbara: Abraka babra című szakácskönyvében találtam, amit a minap lapoztam át és ahol sok frappáns ötlettel és még több izgalmas recepttel találkoztam. Az omlettet már mindjárt másnap reggel ki is próbáltam. És nagyon ízlett.


Elkészítés 5 lépésben:

  1. Palacsintasütőben (vagy vékony falú serpenyőben) egy nagyobb paradicsomot szeletekre vágok és egy evőkanálnyi vajon megpirítom mindkét oldalát. 
  2.  Csipetnyi sóval és egy evőkanálnyi tejjel 5 tojást felverek és a paradicsom karikákra öntöm.
  3. Jól megszórom bazsalikommal.
  4. Két-három percig  sütöm kavargatás nélkül (akkor jó, ha a teteje már nem folyékony).
  5. Reszelt sajtot dobok rá és frissen őrölt borssal megszórom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése