Amikor a krumpli megpuhult, leszűrtem, meglocsoltam olajjal és kicsit hagytam rotyogni, jól megpakoltam petrezselyemmel és néhány kavargatás (pár perc) után el is készült. A hagymát közben kis olajon elkezdtem pirítani, majd a paprika is a forró olajon landolt, ezt követték a virsli és sonka darabok, és a gombát csak utoljára adtam hozzá. Sóval, borssal és őrölt köménymaggal ízesítettem. Amikor a gomba is megpuhult, nem maradt más hátra, csak bőségesen megpakolni a tányérokat és jóízűen elfogyasztani. Ami be kell, hogy valljam nem esett nehezünkre.
2012. november 5., hétfő
Petrezselymes krumpli gombás húsdarabokkal
Mikor elkezdtem kipakolni az alapanyagokat, már volt egy elképzelésem, mit is fogok főzni, de a konkrét kajaötlet csak szokás szerint útközben kristályosodott ki.
Pár szem krumplit sós vízben feltettem főni, és amíg puhult, a hagymát, a kaliforniai paprikát, a gombát szeleteltem fel. Hagymából két közepesebb egyedet választottam, paprikából elég volt egy kisebb is, a kalaposból meg kb. 9-10 darab elégnek bizonyult. Mivel a krumpli mellé valamilyen hús dukál, ezért körülnéztem, mit tudnék felhasználni feltéthez. Végül a virslire és sonkára esett a választásom, virsliből 5-öt, sonkából meg 2 egész szeletet aprítottam.
Amikor a krumpli megpuhult, leszűrtem, meglocsoltam olajjal és kicsit hagytam rotyogni, jól megpakoltam petrezselyemmel és néhány kavargatás (pár perc) után el is készült. A hagymát közben kis olajon elkezdtem pirítani, majd a paprika is a forró olajon landolt, ezt követték a virsli és sonka darabok, és a gombát csak utoljára adtam hozzá. Sóval, borssal és őrölt köménymaggal ízesítettem. Amikor a gomba is megpuhult, nem maradt más hátra, csak bőségesen megpakolni a tányérokat és jóízűen elfogyasztani. Ami be kell, hogy valljam nem esett nehezünkre.
Amikor a krumpli megpuhult, leszűrtem, meglocsoltam olajjal és kicsit hagytam rotyogni, jól megpakoltam petrezselyemmel és néhány kavargatás (pár perc) után el is készült. A hagymát közben kis olajon elkezdtem pirítani, majd a paprika is a forró olajon landolt, ezt követték a virsli és sonka darabok, és a gombát csak utoljára adtam hozzá. Sóval, borssal és őrölt köménymaggal ízesítettem. Amikor a gomba is megpuhult, nem maradt más hátra, csak bőségesen megpakolni a tányérokat és jóízűen elfogyasztani. Ami be kell, hogy valljam nem esett nehezünkre.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése