Négy nagyobb krumplit felcsaptam egy edénybe, és só helyett vegetát tettem a vízbe, abban rotyogott. Közben két nagyobb paradicsomot felszeleteltem, és egy közepes hagymát apróra vágtam. Mikor a krumpli félpuhára főtt, leöntöttem a levét és nagy lyukú reszelőn lereszeltem. Egy evőkanálnyi vajon feltettem pirulni a paradicsomszeleteket, szépen kiterítve a serpenyő aljára, és amikor már kezdett puhulni, rákanalaztam a krumplit. A reszelt krumplit előbb feltúrbóztam a felaprított hagymával, majd megszórtam bőségesen vegetával és pirospaprikával. Lefedtem, és kb. 5 percig hagytam őket együtt szaunázni, majd jól összekevertem, így olyan állaga lett, mint egy rántottának. Megszórtam bazsalikommal és lezárás után füstölt sajttal is.
A paradicsomnak köszönhetően kissé savanykás, de fűszeres "rántottát" sikerült összehoznom, és ráadásul csupa zöldségből. Reggelire, nasira, vacsira, vagy csak úgy pikk-pakk elkészíthető.
Kell tehát bele:
- négy nagyobb krumpli
- két nagyobb paradicsom
- egy közepes hagyma
- egy evőkanálnyi vaj
- vegeta (só)
- pirospaprika
- bazsalikom
- füstölt sajt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése