2012. december 19., szerda

Gombaleves galuskával

A kérés egy különleges gombaleves volt Lollcsim részéről, és azt hiszem ez eléggé különlegesre sikerült. És mennyei finom lett. De tényleg.
Picit időigényes, és figyelni kell minden apró részletre, de a végeredmény tuti siker. És hogy ne merüljön feledésbe az elkészítési mód sem, leírom.


A leves: 

  • 60 dkg gomba
  • 4 db sárgarépa
  • 2 darab petrezselyem
  • 2 kisebb vöröshagyma
  • vegeta
  • őrölt bors
  • petrezselyem zöld
  • 1 kis paprika 
  • egy fél paradicsom
  • 1 ek liszt
  • olaj
  • pirospaprika
  • 3 ek tejföl 



  • A gombát, sárgarépát, petrezselymet megtisztítom és feldarabolom. A gombát lehet vékony szeletekre vágni, de kisebb darabokban is jó, a lényeg, hogy jó sok gomba legyen. Egy edénybe olajat öntök, felmelegítem és rádobom a zöldségeket, hagyom pár percig párolódni, majd a gombát is hozzáadom és még pár percig párolom.Közben megszórom ételízesítővel, pirospaprikával és apróra vágott petrezselyemzölddel. Felöntöm vízzel, hozzáadom a hagymát, a paprikát, a paradicsomot és puhára főzöm (egy egész hagymát, egy nagyobb szelet paprikát és egy fél paradicsomot félbe vágva).Ha minden megpuhult, kiszedni belőle a paradicsomot, hagymát és paprikát, majd megszórni még kis petrezselyemzölddel. Egy evőkanál lisztet elkeverek három evőkanál tejföllel és egy kis levest is hozzákeverek, majd állandó kevergetés mellett a levesbe csorgatom.Felforralom és beleszaggatom a galuskát. Addig főzöm még, amíg a galuskák feljönnek a leves tetejére.


Petrezselymes vajgaluska:
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • petrezselyemzöld
  • 1 ek liszt

  • A vajat kicsit felolvasztom, majd hagyom kihűlni. Ezután hozzákeverem a tojást, sót és az apróra vágott petrezselyemzöldet és annyi lisztet, hogy galuska tésztát kapjunk. Jól összekeverem és teáskanállal a levesbe szaggatom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése