2012. december 6., csütörtök

Sült banán

A párom szerint sokkal finomabb, mint amit a kínai éttermekben kapni. Mindössze negyed óra alatt készen is van, és könnyű, édes finomság a jutalmunk.
Fejenként egy egész banánt három darabra vágok, kis citromlével meglocsolom és egy evőkanálnyi tejjel is leöntöm. Állni hagyom kb. 5 percig, addig előkészítem a további hozzávalókat. Kell még egy kis liszt, amibe egy fél csomag sütőport elkeverek, meg egy tojás sárgája.
A banán darabokat egyenként beleforgatom előbb a lisztbe, majd a tojás sárgájába, és mehet is a sütőbe. Nem kell nagyon megsütni, akkor jó, ha a bundája aranybarna, mint egy jó bécsi szelet.
Tejszínhabbal, vagy mézben elkevert kakaóporral még különlegesebb, de önmagában is megér egy misét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése