2012. december 28., péntek

Paradicsomkrémleves

Kell bele:

  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 3-4 cikk fokhagyma
  • 4 nagyobb paradicsom
  • vegeta
  • olaj
  • petrezselyemzöld
  • bazsalikom
  • 1-2 ek főzőtejszín
A paradicsomokat kis darabokra vágom, a héját is leszedem. Kis olajon az apróra vágott hagymát és fokhagymát megpirítom. A paradicsomot is hozzáadom és pár percig hagyom párolódni. Megszórom ételízesítővel, petrezselyemzölddel és bazsalikommal, majd felöntöm vízzel. Ha szükséges, még ételízesítővel ízesítem. Addig főzöm, amíg a paradicsom húsa meg nem puhul, mielőtt a leves felforrna, hozzáadom a tejszínt is. 
Botmixerrel összepürésítem, pirítós kockával vagy reszelt sajttal tálalom. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése