2012. szeptember 20., csütörtök

Brokkolis - sajtos pizza

Íme egy recept, amivel becsületesen pofon lehet vágni a diétát. No, nem azért, mert annyira egészségtelen, zsíros vagy bármi egyéb. Csupán csak annyira finom, hogy egyszerűen nem tudsz megállj-t parancsolni sem a szemeidnek, sem az ízlelőbimbóidnak.
A különlegessége, hogy nem kell tej a tésztájába. Mi a húst is kihúztuk a listáról (azért mégis diétázunk). De nem is hiányzott róla,  úgy volt jó és tökéletes, ahogy volt, az utolsó morzsáig.


Hogyan készül:


  • a liszt közepébe gödröt vájok, ebbe öntöm a  langyos vízben elkevert élesztőt, ezt jól összegyúrom, kell hozzá egy kis olaj , és ha ezt is eldolgoztuk, vastagon lisztezett deszkán (annyi liszttel, amennyit még felvesz) jó erős mozdulatokkal dagasztom
  • szobahőmérsékleten egy órán keresztül pihen a tészta (és a kezünk is)
  • ismét jól megdagasztom, és még egy fél órára ücsöröghet a tálban
  • majd kb. fél cm vastagságúra nyújtom (kézzel, így lesz finom a tésztája) , és egy vékonyan kiolajozott tepsire teszem
  • majd jöhet rá a paradicsomos szósz, a brokkoli, kukorica és rengeteg sajt
  • 20 perc alatt elkészül előmelegített sütőben


A paradicsomos szószt házilag csaptuk össze, kis hagymát pirítottam, rádobtam a felszeletelt paradicsomokat és jó szószosra főztem, ízesítettem petrezselyemmel, sóval, borssal. A ketchup-ös rétegre került ez a fűszeres paradicsomszósz, majd erre pakoltuk a brokkolit, kukoricát és a reszelt sajtot. 
Ha elkészül, vigyázni kell, mert irdatlan mennyiséget lehet fogyasztani belőle. 


Hozzávalók:
  • fél kg liszt
  • 4 dl langyos víz (az élesztőhöz)
  • egy tasak instant élesztő
  • 3 ek. olaj (meg amennyi a tepsihez kell)
  • a feltétet már mindenki saját maga ízlése szerint alakíthatja, mi ketchup-öt, paradicsomot, hagymát, brokkolit, konzerv kukoricát és sok-sok sajtot használtunk
  • meg egy kis só, bors sem árt, vagy akár petrezselyem, bazsalikom

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése