Csücsköm ismét alkotott. Újra fehérje napunk volt, és mint ilyenkor lenni szokás, előrukkolunk valami jó kis husival. Ez most sem történt másképp.
Három közepes csirkemellet behasított, sózta, borsozta. Ide kerül a vegetába forgatott feta sajt és pár szem szőlő (mi apró szemű lila szőlővel készítettük). A rést eltakarta egy nagy szelet sonkával, amivel gyakorlatilag bebugyolálta a csirkemell szeletet, és megtűzte egy fogpiszkálóval.
Majd kiolajozott tepsibe kerültek a kitömött hússzeletek és kb fél órára a sütőben rotyogtak. Időnként saját levében vagy kis olajjal locsolgatni kell, hogy ne legyen száraz és szépen átpiruljon.
Természetesen fehér szőlő, barack, sárgadinnye, narancs is megfelel a célra, sajtból viszont a keményebb fajta jobb, mert nem folyik ki. Mi sima zöldségsalátával ettük, tekintettel arra, hogy zöldséget csak nyersen lehet ilyenkor.
Seperc alatt betermeltük és furcsamód egy-egy szelet elég is volt bőségesen. Ez ismét egy olyan kaja, amit bármikor meg tudnék enni. Szóval, kösd fel a kötényt, édesem, mert majd nyaggatlak, hogy készíts még ilyen és hasonló finomságokat.
:D:D:D kötöm -kötöm:D <3
VálaszTörlés