2012. szeptember 6., csütörtök

Fetával és szőlővel töltött csirkemell Lolli hercegnő módra

Csücsköm ismét alkotott. Újra fehérje napunk volt, és mint ilyenkor lenni szokás, előrukkolunk valami jó kis husival. Ez most sem történt másképp.
Három közepes csirkemellet behasított, sózta, borsozta. Ide kerül a vegetába forgatott feta sajt és pár szem szőlő (mi apró szemű lila szőlővel készítettük). A rést eltakarta egy nagy szelet sonkával, amivel gyakorlatilag bebugyolálta a csirkemell szeletet, és megtűzte egy fogpiszkálóval.
Majd kiolajozott tepsibe kerültek a kitömött hússzeletek és kb fél órára a sütőben rotyogtak. Időnként saját levében vagy kis olajjal locsolgatni kell, hogy ne legyen száraz és szépen átpiruljon.
Természetesen fehér szőlő, barack, sárgadinnye, narancs is megfelel a célra, sajtból viszont a keményebb fajta jobb, mert nem folyik ki. Mi sima zöldségsalátával ettük, tekintettel arra, hogy zöldséget csak nyersen lehet ilyenkor.
Seperc alatt betermeltük és furcsamód egy-egy szelet elég is volt bőségesen. Ez ismét egy olyan kaja, amit bármikor meg tudnék enni. Szóval, kösd fel a kötényt, édesem, mert majd nyaggatlak, hogy készíts még ilyen és hasonló finomságokat.

1 megjegyzés: